Hizbullah lideri Nasrallah: Operasyon kararı yüzde 100 Filistinlilerindi

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, İsrail-Hamas çatışmalarının başladığı 7 Ekim’den bu yana bugün ilk kez açıklamalarda bulundu.

Reuters’ın aktardığına göre, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ saldırısının birden fazla cepheye yayıldığını söyleyen Nasrallah, “Bu savaşa katılan Iraklı ve Yemenleri ellere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

‘BU SAVAŞ TAMAMEN FİLİSTİNLİLERİN SAVAŞIDIR’

Söz konusu operasyon kararının ‘yüzde 100 Filistin’in olduğunu ve karar sahiplerinin bunu herkesten sakladığını’ belirten Nasrallah, ‘operasyonun gizliliğinin direniş cephesindeki kimsede rahatsızlık yaratmadığını’ söyledi. Hizbullah lideri, “Bu savaş tamamen Filistin’in savaşıdır, Filistin halkı içindir, hiçbir bölgesel konuyla ilgisi yoktur” dedi.

‘Aksa Tufanı’nın İsrail’in zayıflığını ortaya çıkardığını’ savunan Hasan Nasrallah, saldırının ‘İsrail’le savaşta yeni bir tarihi aşama teşkil ettiğini’ belirtti. Hamas’ın kararını ‘doğru, akıllıca, cesur ve doğru zamanda gelmiş bir karar’ olarak değerlendiren Hizbullah lideri, İsrail halkına karşı katliam yapanın İsrail güçleri olduğunu ileri sürdü.

‘İSRAİL REHİNELERİ YALNIZCA MÜZAKERE YOLUYLA GERİ ALABİLİR’

İsrail’in yerine getiremeyeceği hedefler koyduğunu da söyleyen Nasrallah, “İsrail, bir ay boyunca tek bir askeri başarı elde edememiştir” diye konuştu. Hizbullah lideri, İsrail’in Gazze’deki rehineleri ‘yalnızca müzakere yoluyla geri alabileceğini’ belirtti.

Çatışmalarda ABD’nin rolüne de değinen Nasrallah, “Gazze’deki savaştan tamamıyla ABD sorumludur” dedi. Bu bağlamda ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine düzenlenen saldırılara da değinen Hizbullah lideri, ‘İslami direnişin üslere saldırma kararının akıllıca bir karar olduğunu’ savundu. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x